31.12.09

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK


Last Updated 28 February 2011

Assalamu'alaikum semua...

Jadilah pengguna yang bijak --  rajinkan diri mengambil tahu tentang barangan yang dibeli. Bolehkah? Sebab sedikit sangat syarikat yang betul2 mendedahkan semua ciri2 atau maklumat barangan secara terperinci. Jawapnya: Boleh! Mengapa tidak? Cari lah syarikat yang memaklumkan kesemua maklumat barangan dan tambahkan product knowledge anda sebelum membuat pilihan barangan, contoh barangan: Body Series range, Allano Range.

What you see is what you get. Definitely. These days, we pay RM100, we get RM100 quality, we pay RM50, we get RM50 quality. We pay RM350, we get RM350 quality. Contoh barangan: Nutrilite , Artistry, Glister range, Satinique range.

Sayangnya, atau lebih terok, banyak syarikat "seolah2 menipu" pelanggan dgn menjual product yg berharga RM100 tapi beri pada anda RM20 kualiti kerana perlu dapatkan semula kos pengeluaran, perkilangan dan dapat untung serta tampung kos advertisement, marketing, transport, sewa, TV commercial. Tapi ada antara kita tak sedar tentang hal ni. Kita fikir kita untung bila pasaraya buat tawaran hebat potongan harga 50%? Sedarkah kita sebenarnya kos sebenar RM150 atau jauh lebih rendah, dijual di rak berhawa dingin RM999 dan bila ada jualan separuh harga ( 50% ), kita beli dgn senyuman dengan harga RM499.50??? Dan kita fikir kita berjimat... [Lanjut tentang hadiah TERKINI harga kos di KEDAI SAYA..]

Sedangkan (kita sepatutnya tahu bahawa sebenarnya) terdapat syarikat yang memulangkan $ kos yg tak diguna itu pada pelanggan dan pengedarnya, dan menjaga kebajikan penggunanya bila barangannya diedarkan! Di Amway, semua barangannya dijamin 100% jaminan kepuasan atau wang dikembalikan 100%!!
(Nota tambahan: Untuk syarikat lain..kita tanyakan.."kau ader?" hehehee)

Contoh: Artistry: TOp 5 Cosmetic: Mahal kah?

Artistry... produk ni kualiti nya sangat tinggi setara dgn harganya..jadi tak mungkin harga nya akan setara dgn produk berkualiti rendah yg ada dijual berleluasa di pasaran dgn harga yg rendah juga dan dikatakan murah..

memang ada produk berharga 10 kali lebih rendah ada di pasaran.. tapi sudah tentu kualiti nya juga rendah! Sayangnya kita tetap beli dan bayar dan malangnya kita bayar lebih tinggi bila dihitung jangkamasa panjang,
contoh
Artistry masque 30 ml --> rm100 -- pakai setahun
brand X masque 30 ml -->rm70 -- pakai 4 bulan --> setahun, rm210

Sebab kepekatan Artistry 3 kali ganda, boleh pakai dan tahan lebih lama..
sebenarnya kesemua produk / barangan yg saya tampilkan bercirikan LIMA BINTANG mesra alam, penjimatan, kualiti premium, melalui R&D yang hebat dan dipatent sejak diterbitkan lebih 30 tahun dulu, DAN 100% jaminan kepuasan atau 100% wang dikembalikan !!. contoh produk / barangan: Nutrilite, Artistry, SATINIQUE range, LOC range dan HOME Care range, etc. So, jadilah pengguna yang bijak, ambil tahu maklumat barangan.

Kalau nak bandingkan harga dan kualiti Artistry (dan lain produk Amway), Artistry lebih layak perbandingan dibuat bersama dgn lain2 TOP 5 products macam Estee lauder, clinique, shiseido, lancome..
mcm kalau kita bandingkan kereta Lamborghini dan Ferrari.. tak adil bila dibanding Lamborghini Gallardo dgn Myvi SE yg saya pandu tu hehehehee betul tak..?

Find out more about the products that you choose to use for you and family. Kita mesti jadi pengguna bijak. Syarikat yang baik menjalankan R&D dengan baik untuk barangan keluarannya. Contoh barangan: Nutrilite, Artistry, SATINIQUE range, LOC range dan HOME Care range, etc.  
Amway ada 65 buah research and development center (Pusat Pemnyelidikan dan Pembangunan) yg digerakkan oleh lebih 500+ orang saintis diseluruh dunia. Setiap 4 bulan, pemeriksaan quality check and control dijalankan untuk pastikan semua produk di Amway dimanufakturkan mengikut requirements dan high standards of organic products.

Pengedar (yang aktif) pula perlu ada pengetahuan produk amat mendalam, tahu bahan2 yg digunakan dalam produk supaya menjadi pengguna yang bijak memilih produk yg sesuai terutama barangan kecantikan dan kesihatan di dalam 700+ produk yg ada di Amway Malaysia, serta menjadi pengedar yang baik yang dapat bantu nasihati orang lain tentang produk yang diperlukan. Pada saya, kita mesti pilih yg sesuai utk keadaan diri kita sahaja supaya kita jadi pengguna bijak, insyaAllah...

Saya, ibu, adik dan keluarga 100% user for Amway products..dan juga pengedar barangan fantastic ini..  Sila hubungi saya jika ada apa2 yg nak ditanya. Saya bersedia bagi penerangan.. Good luck, and all the best from me.. Belum cuba belum tahu. Sudah kenal, jatuh cinta!!!

Salam perkenalan, dan jumpa lagi! :-)

Love and God bless,
Kak Azian


P.S.
Ada pelanggan yang bertanya hairan kepada saya.. "Kenapa kakak galakkan saya tak beli barangan ini sedangkan ia ada dalam katalog yg kakak bawa dan kakak sepatutnya menjualnya pada saya?" Sebabnya, mengikut maklumat yg saya dapati dari pelanggan itu, dia tidak perlukan produk itu kerana tidak sesuai, tapi ada produk lain yg lebih sesuai utk dirinya yg saya syorkan sebagai ganti. Sebenarnya kita tak perlu beli kalau kita tidak perlu, walaupun kesemua produk melalui R&D dan dihasilkan dengan baik di Amway.


Mencari Hati Emas...

Anda ingin wang tambahan dengan 0% risiko? Boleh! Dapatkan bonus kewangan dari 3% sehingga 21%.Hanya gunakan barangan yg ada jaminan kepuasan 100%. Dan supply barangan yang anda sendiri sukai secara part time, atau full-time. Konsepnya syorkan barangan yg anda sukai :-) dan dapat wang tunai dari Amway. Aktiviti yang menguntungkan!!!


Sejarah syarikat Amway:
  • Ditubuhkan di Malaysia pada 1976
  • Peneraju industri pasaran Jualan Langsung di Malaysia
  • Ahli Pengasas Persatuan Jualan Langsung Malaysia (DSAM)
  • Syarikat Jualan Langsungyang pertama disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia pada tahun 1996
  • Antara Pemegang Saham tempatan terbesar bagi Amway Malaysia Holdings Berhad
    • Amanah Raya Trustees Berhad - Amanah Saham Bumiputera
    • Kumpulan Wang Simpanan Pekerja
    • Amanah Raya Trustees Berhad- Amanah Saham Malaysia
    • Kumpulan WangPersaraan (Diperbadankan)
    • Valuecap Sdn Bhd
    • Lembaga Urusan dan Tabung Haji
  •  Produk Amway, NUTRILITE mendapat kepercayaan pengguna untuk memenangi Anugerah Jenama yang Dipercayai daripada Readers' Digest selama 6 tahun berturut-turut.
Hubungi saya jika anda pernah terdetik dalam hati untuk rasai peningkatan atau perubahan baik dalam hidup. Dengar dan telitikan perkongsian peluang ini, mahu bermula atau tidak bergantung dan terpulang lah kepada anda setelah mendengar penerangan pendek itu. No string attached.

InsyaAllah, peluang ini hebat. Saya bermula 2006 kerana gemar barangannya.. kemudian berniaga sebagai hobi, kini serious mengembangkan perniagaan dan ingin berkongsi peluang ini dengan ramai orang kerana sedang menikmati kelebihan aktiviti ini. PERNIAGAAN ANTARABANGSA TANPA RISIKO... ATAU 0% RISIKO! Hanya dengan RM85 (jaminan pemulangan 100% selama setahun), anda sudah boleh memulakan perniagaan ini. Tanpa risiko. Jika tidak pernah mengambil tahu, bagaimana tahu peluang ini? Jika anda tidak pernah bermula, bagaimana anda tahu apa yang anda boleh capai?

Lebih dari Sepuluh (10) sebab kenapa saya memilih Perniagaan Luarbiasa Hebat ini

   1. Kebebasan luar biasa! :-)
   2. Persahabatan & kemajuan diri! :-)
   3. Barangan bermutu 6-Stars :-)
   4. Potongan/diskaun harga barangan pada harga < 20-30%  :-)
   5. Bonus belian dan jualan :-)
   6. Perlindungan insurans kemalangan diri percuma RM15,000 :-)
   7. Jaminan Kepuasan Amway - 100% Satisfaction Guaranteed or 100% Money-back!
   8. Pencen dan Pendapatan yang boleh diwarisi!
   9. Lebih dari 10 jenis ganjaran bonus!
  10.Potensi pendapatan tidak terbatas
  11.Peluang perniagaan global
  12.Seminar lawatan antarabangsa tahunan yang dibiayai sepenuhnya
  13.Pengiktirafan pencapaian / Konvensyen / Rally di Stadium Bukit Jalil..Full House.. - lebih hebat dari majlis Konvokesyen / Graduasi!!

Hubungi saya sekarang! Taip "Join Amway" sms ke 012.272.1469 sekarang. atau email ke nnfakurazi@yahoo.com, atau jumpa saya jika anda tahu di mana saya :-)

Love and Bless,
Kak Azian

________________________________

Hi everyone,

HOW GREAT IS AN INTERNATIONAL BUSINESS WITH 0% RISK!

For RM85 (refundable for up to 1 year), you can start your own international business. The question is whether you think network marketing is a fast track from rags to riches? The answer is no. And people ask if it is for everyone? The same, no.

However, it does give you a tremendous opportunity to improve yourself and become a leader apart from becoming a businessperson, as you learn by doing and through experience -- to be responsible for running a great risk-free business - something which you can only appreciate only when you do it.

So, take it as who knows what's in store for you? If you never try, you'll never know!

Amway represents a one-of-a-kind opportunity. We're seeking ordinary people wanting to do the extra-ordinary dan looking for professional and personal growth, global experience and a place to make a difference in peoples lives.

Why Amway? Why join us?
1- Great people
2- Strong Values
3- Long-range Growth
4- Innovation
5- Personal Growth
6- Global reach
7- Exceptional Benefits
8- Life Balance
9- Environmental and Community Responsibility
10- Great Products.

See this:Why You Should Join Amway - CBS MoneyWatch.com

21.12.09

Lecithin pronounced "Less-a-thin"

"How do you pronounce that word again?" said Sandra.
 "Lecithin? Remember it this way: 'You are less-a-thin than you used-to-a-be.'"
Source: http://www.doctoryourself.com/cardiomyopathy.html

This doctor gave a guy six months to live.
The guy couldn't pay his bill.
The doctor gave him another six months.
(Henny Youngman)
 
 Dave was 51, intelligent and cheerful. He had brought his entire family to see me over the years. This time his wife brought him.
 "So what's up?"  I asked them. They looked awfully serious that morning.
 "Dave has been to the doctor, and to a cardiologist," said his wife Sandra. "He has been diagnosed with dilated cardiomyopathy."
 If you looked carefully, you could see that she was near tears.
 Dave nodded his head.
 "It doesn't look so good," Dave said.
 "How bad is it?" I asked.
 "The specialists said I have two years to live, unless I get a heart transplant, and there is even doubt about that."
 He looked at his wife, and then down, and then at me.
 "Anything we can do?" Dave asked quietly.
 There it was again: that question, that single question that makes the difference between passive surrender and active resistance.
 "What have the doctors offered besides a transplant?" I asked.
 "They said there is no other treatment," Dave answered.
 "It sounds like you have little alternative but to try some alternatives," I said. "There is in fact literature supporting the use of diet, vitamin E, vitamin C, a substance called coenzyme Q-10, and the essential fatty acids linoleic and linolenic acid. Want to hear about them?"
 They sure did.
 "Dave, the first thing you have to do is lose weight," I said.
 He looked at me with a childlike, "Do I hafta?"
 But Dave said, "I know. I've let myself go for the last five years at least. What's the best way to do it?"
 "What do you think?" I responded.
 "Exercise, right?"
 "Sure." Everybody knows it; it's just that not everybody does it.
 "What exercise is best for me?" asked Dave.
 "The one you will actually do," I answered. It is a stock reply, but a true one. "What do you like to do?"
 "Well, walking.  Don't do it much, because I have a desk job. But I like walking."
 I waited.
 "I could walk on my lunch hour," Dave said presently. "Weekends, too. Sandra will walk with me."
 Sandra nodded vigorously.
 "What else should I do?" said Dave.
 "Vegetable juice fasting: a week on, and a week off. Repeat until you've lost 30 pounds at least. Do you own a juicer?"
 "Yes," smiled Dave. "But we haven't been using it."
 "Well then, dust it off and start today," I said. "You will also need to supply the heart with the special nutrients it prefers, specifically the fatty acids.  Linolenic acid is found in fish, leafy green veggies, and flaxseed oil. Linoleic acid is found in oils in general. Lecithin contains both."
 "How do you pronounce that word again?" said Sandra.
 "Lecithin? Remember it this way: 'You are less-a-thin than you used-to-a-be.'"
 They both laughed politely at such low humor.
 I continued, "There is about half a gram of linolenic acid in a tablespoon of lecithin granules. There's eight times as much linoleic acid. Try to have three to five tablespoons a day. Most people work up to that amount gradually."
 "How do you take it?" asked Sandra.  Dave pursed his mouth, bracing himself for the worst.
 "Stir it into yogurt, or juice. It won't dissolve in liquids, but just drift around. Down it quickly, and follow with something you like to eat. It doesn't taste bad, but it's not everybody's first choice, either.  It is by far the cheapest source of the essential fatty acids. Your heart preferentially burns them for fuel.  It is analogous to 'high-test' premium gas for a car."
 "You keep saying 'fatty acids.' Isn't lecithin high in fat?" said Sarah.
 "It is if you ate nothing else. But even five tablespoons a day is 24 grams of fat, or about 30% of the Recommended Daily Value. On a vegetable juice diet, you will have no other source of fat, so you need it here. For that matter, lecithin is a lipotrophic compound, and may help mobilize and get rid of fat buildups in the body. That part is controversial, but the heart's need for the fatty acids is beyond question."
 "What about vitamins?" Dave asked.
 "Little doubt about those, either. In animals, vitamin E deficiency will cause heart conditions much like cardiomyopathy. Vitamin E seems to help the heart do more work on less fuel and oxygen. 'E' increases your heart's stroke volume, that is, the amount of blood pumped per beat. Stronger, more regular heartbeats are essential for you, Dave."
 "No argument!" Dave replied.  "How much?"
 "Working up gradually to somewhere between 1,000 and 2,000 IU a day is what I've read. Be sure the vitamin E is the natural, d-alpha tocopherol type. 'Mixed Natural Tocopherols' on the label would be better still."
 Sandra dutifully wrote all of this down on a notepad.
 I went on. "Vitamin C is needed for all connective tissue. Deficiency, really severe vitamin C deficiency like scurvy, results in profound connective tissue and muscle damage. I'd also recommend calcium and magnesium, as orotates, aspartates or citrates for best absorption. Hans Neiper, MD, one of Europe's finest cardiologists, uses those extensively. You could and probably should double the RDA of both."
 "That is a lot of stuff to be taking, along with the juicing and the lecithin," Dave said.
 "Don't worry, there's more," I said with a cheesy grin. "Coenzyme Q-10 has shown promise in conditions like yours. It is a bit pricey, but worth it under the circumstances."
 "How much of that will I need?" said Dave.
 "Hard to say. Physicians use between 100 and 400 milligrams a day. It certainly will not hurt you if you take the high end of that, so get a bottle, read the dosage information on the label, and take as much as you can afford to."
   "He can't afford not to," Sandra said, as if on cue. "We'll do all of it. Won't you, Dave."
 "Yep," Dave said.
 And he did. We talked a few times over the next two months, and each time Dave felt better and better.
 "I lost over 30 pounds," Dave said. "I'm increased my walking to over two miles every day. I can handle 5 or 6 cups of juice easy, sometimes eight.  And I'm taking all those pills you told me about."
 "Vitamins, Dave. They are all non-prescription nutritional supplements."
 "Vitamins, right. Sure, who cares!  I feel great!"
 "What have the doctors said?" I asked.
 "They said I've gotten no worse, so keep doing whatever I'm doing."
 "That'll certainly do for starters," I replied.
 In healing, there are levels of achievement. We always hope for cure, fast and unconditional. We can be well pleased with improvement, even if gradual and partial. And any progress is good. Keeping a serious disease from getting any worse is success. Slowing a rate of decline is well worth doing. Improving length of life is a victory, and failing that, better quality of life is still desirable. You try for the best, and see what you get.
 Dave and I talked again some months later.
 "Just have been to the cardiologist!" said Dave. "I'm symptom free! They "know" I have dilated cardiomyopathy, but they can't find a single symptom of it. I have no pain at all. This is wonderful!"
 Sure was. And after five years, he was still symptom-free.
Copyright C 2005, 1999 and prior years Andrew W. Saul.


MORE ON COENZYME Q10
By now, coenzyme Q10 (coQ10 or umbiquinone) should probably be accepted as a vitamin. Many other vitamins are coenzymes. CoQ10 is found in small quantities in foods. A person with cardiomyopathy may have a bigger requirement because of the illness. It has been established that heart muscle greatly benefits from coQ10 supplementation, resulting in improvement in cases of congestive heart failure and even cardiomyopathy. Because coQ10 is so absolutely vital to muscle cells, involved with growth control, cellular energy production, and other essential life functions, it warrants special consideration for persons with cardiomyopathy. The research cited below is promising, but not unequivocal. In my opinion, it would have been more conclusive if higher doses were employed. I submit that 300–600 mg of coQ10 per day would be a minimum effective dose. The limiting factors will be either cost and/or medical disapproval. As there are no harmful side effects with coQ10, much higher doses are worth a serious therapeutic trial.
FOR FURTHER READING:
Mol Aspects Med. 1997;18 Suppl:S145-51. Treatment of hypertrophic cardiomyopathy with coenzyme Q10. Langsjoen PH, Langsjoen A, Willis R, Folkers K. Langsjoen Clinic, Tyler, TX 75701, USA. “Seven patients with HCM, six non-obstructive and one obstructive, were treated with an average of 200 mg/day of CoQ10 with mean treatment whole blood CoQ10 level of 2.9 micrograms/ml. Echocardiograms were obtained in all seven patients at baseline and again 3 or more months post-treatment. All patients noted improvement in symptoms of fatigue and dyspnea with no side effects noted. The mean interventricular septal thickness improved significantly from 1.51 +/- 0.17 cm to 1.14 +/- 0.13 cm, a 24% reduction (P < 0.002). The mean posterior wall thickness improved significantly from 1.37 +/- 0.13 cm to 1.01 +/- 0.15 cm, a 26% reduction (P < 0.005). Mitral valve inflow slope by pulsed wave Doppler (EF slope) showed a non-significant trend towards improvement, 1.55 +/- 0.49 m/sec2 to 2.58 +/- 1.18 m/sec2 (P < 0.08). The one patient with subaortic obstruction showed an improvement in resting pressure gradient after CoQ10 treatment (70 mmHg to 30 mmHg).”
Pediatr Cardiol. 2005 Jul-Aug;26(4):361-6. The effect of coenzyme Q10 on idiopathic chronic dilated cardiomyopathy in children. Soongswang J, Sangtawesin C, Durongpisitkul K, Laohaprasitiporn D, Nana A, Punlee K, Kangkagate C. “A total of 15 patients with idiopathic chronic DCM were included, with the median age of 4.4 years (range, 0.6-16.3). Presenting symptoms were congestive heart failure in 12 cases (80%), cardiogenic shock in 2 cases (13.3%), and cardiac arrhythmia in 1 case (6.7%). . . CoQ10 was given at a dosage of 3.1 ? 0.6 mg/kg/day for 9 months as a supplementation to a fixed amount of conventional antifailure drugs throughout the study. At follow-up periods of 1, 3, 6, and 9 months, NYHA functional class was significantly improved, as was CT ratio and QRS duration at 3 and 9 months follow-up with CoQ10 when compared to the baseline and post-discontinuation of CoQ10 at 9 months (range, 4.8-10.8).”
Clin Nutr. 2005 Jun;24(3):331-8. Potential role of ubiquinone (coenzyme Q10) in pediatric cardiomyopathy. Bhagavan HN, Chopra RK. “About 40% of children who present with symptomatic cardiomyopathy are reported to receive a heart transplant or die within the first two years of life. In spite of some of the advances in the management of PCM, the data shows that the time to transplantation or death has not improved during the past 35 years. Coenzyme Q10 is a vitamin-like nutrient that has a fundamental role in mitochondrial function, especially as it relates to the production of energy (ATP) and also as an antioxidant. Based upon the biochemical rationale and a large body of data on patients with adult cardiomyopathy, heart failure, and mitochondrial diseases with heart involvement, a role for coenzyme Q10 therapy in PCM patients is indicated, and preliminary results are promising. Additional studies on the potential usefulness of coenzyme Q10 supplementation as an adjunct to conventional therapy in PCM, particularly in children with dilated cardiomyopathy, are therefore warranted.”
SEE ALSO:
(Note: PMID numbers, included below, enable you to quickly find the study using MEDLINE/Pub Med http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez )
Therapy with coenzyme Q10 of patients in heart failure who are eligible or ineligible for a transplant. [Biochem Biophys Res Commun. 1992] PMID:1731784
Coenzyme Q10 and cardiovascular disease: a review. [J Cardiovasc Nurs. 2002] PMID:12597259
Effect of coenzyme Q10 therapy in patients with congestive heart failure: a long-term multicenter randomized study. [Clin Investig. 1993] PMID:8241697
Clinical aspects of coenzyme Q10: an update. [Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2005] PMID:16205466
Usefulness of coenzyme Q10 in clinical cardiology: a long-term study. [Mol Aspects Med. 1994] PMID:7752828
Isolated diastolic dysfunction of the myocardium and its response to CoQ10 treatment. [Clin Investig. 1993] PMID:8241699
Coenzyme Q10 in dilated cardiomyopathy. [Int J Tissue React. 1990] PMID:2276896
The clinical and hemodynamic effects of coenzyme Q10 in congestive cardiomyopathy. [Am J Ther. 1997] PMID:10423594

20.12.09

Lecithin-E Chewables


Taking vitamin E is a great way to improve your antioxidant intake. But, are you absorbing it all? 
Lecithin has been found to help your body absorb more vitamin E, making better use of the supplements you take. 
 Lecithin is also a natural fat burner. If you are aiming to lose weight, take this along with Positrim, and Fiberblend.
 
http://noorazianfakurazi.blogspot.com/2009/12/lecithin-pronounced-less-thin.html
Our Lecithin-E Chewables are specially formulated to include both Lecithin and vitamin E. 
Chewable Lecithin-E helps to restore vitamin E, while the lecithin helps your body absorb it.

19.12.09

Artistry Mahal kah? Beware of people who are negative and who will filter information. Negative people will tell you all the reasons why you can’t do something. They kill creativity and dreams. We must use our personal gifts for ourselves and as many others as possible. To do this is to tap into true joy and true abundance.


Artistry... produk ni kualiti nya sangat tinggi setara dgn harganya..
jadi tak mungkin harga nya akan setara dgn produk berkualiti rendah yg ada dijual di pasaran dgn harga yg murah..

memang ada produk berharga 10 kali lebih rendah ada di pasaran.. tapi bila di lihat jangkamasa panjang, kita bayar lebih tinggi, tapi sayangnya kualiti pula rendah..
contoh
Artistry masque 30 ml --> rm100 -- pakai setahun
brand X masque 30 ml -->rm70 -- pakai 4 bulan --> setahun, rm210

tapi sebab kepekatan Artistry 3 kali ganda, boleh pakai dan tahan lebih lama..
sebenarnya produk / barangan Amway kesemuanya bercirikan penjimatan dan mesra alam dan mesra pengguna sejak diterbitkan lebih 30 tahun dulu. So, jadilah pengguna yang bijak, ambil tahu maklumat barangan.

tapi kalau nak bandingkan Artistry (dan barangan Amway yg lain), Artistry lebih layak perbandingan dibuat bersama dgn lain2 TOP 5 products macam Estee lauder, clinique, shiseido, lancome..
sama mcm kita bandingkan kereta Lamborghini dan Ferrari.. tak adil bila dibanding Lamborghini Gallardo dgn Myvi yg saya pandu tu hehehehee

1.11.09

How fast... Nov 2009.. Renewal of dealer membership...

Nov 2009.. Renewal of dealer membership... alhamdulillah.. I use, I live, I love, I share...
mencari amway dealer  012.272 1469 nnfakurazi@yahoo.com Set bersalin amway



11.10.09

Set Madu Manukah


 


Assalamualaikum,

Saya ingin memperkenalkan satu produk yang bukan saja dapat membantu agar wajah lebih awet muda, malah dapat menjadi penawar bagi pelbagai penyakit.


Ia bukan sejenis ubat, tapi adalah madu. Madu ini didatangkan khas dari New Zealand. Namanya Set Royal Jelly, Bee Pollen dan Madu Manuka.

Madu manuka ialah semula jadi 100% tulen yang pekat dan berkrim. Ia mempunyai rasa yang sangat unik yang lain dari yang lain. Rasanya seperti barli yang dicampur dengan gula, kemudian selepas memakannya ia mempunyai rasa seperti rasa gula melaka yang agak pekat. Selain itu, kandungan lembapannya juga kurang (12~18%) berbanding madu yang kurang kepekatan darinya (18~26%)

Madu Manuka berwarna krim gelap hingga ke perang gelap dan ia mempunyai aromanya yang tersendiri. Sifat antibakteria di dalam madu manuka juga lebih tinggi daripada biasa. Oleh kerana itu, ia sering digunakan sebagai ubat di rumah. Madu Manuka juga sesuai diambil bukan saja sebagai makanan tambahan yang dapat menambah tenaga. Malah ia juga rendah kalori serta kaya dengan enzim, vitamin dan mineral semula jadi.

Siapa yang perlu menggunakannya?
(1) Mereka yang mengambil berat terhadap kecantikan dan mahukan wajah yang nampak lebih muda
(2) Anak-anak yang lemah dan kurang selera makan
(3) Lelaki dan wanita bekerja yang sibuk dan sering mengalami tekanan
(4) Ibu yang hamil serta ibu yang menyusukan badan
(5) Pesakit yang sedang dalam proses penyembuhan dari penyakit yang serius
(6) Mereka yang ingin melambatkan proses penuaan
(7) Wanita yang sedang mengalami menopouse
(8) Orang yang mempunyai daya ketahanan terhadap penyakit yang rendah
(9) Orang yang tidak makan makanan dari sumber haiwan (Daging) - Ini kerana susu lebah sangat kaya dengan protein haiwan)
(10) Pelajar yang sedang menghadapi peperiksaan

Cara menggunakannya
(1) Gantikan gula dengan madu ketika menyediakan minuman harian
(2) Campurkan sedikit madu ke dalam air sebagai minuman
(3) Masukkan madu ke dalam segala persediaan membuat kuih atau masakan harian. Keharumannya akan dapat membangkitkan selera anda
(4) Bagi mereka yang mempunyai masalah batuk atau asma, minum satu atau dua sudu madu dan kemudian minum air suam.
(5) Campurkan telur ayam kampung dengan sedikit madu bagi memulihkan tenaga.
(6) Bagi membantu kanak-kanak tidur lena, berikan mereka air yang telah dicampurkan dengan sedikit madu sebelum tidur.
(7) Ambil satu sudu madu bersama segelas air suam setiap pagi bagi kesegaran sepanjang hari.
(8) Sekiranya terkena sakit mata, titiskan sedikit madu pada mata.
(9) Sapukan sedikit madu pada kesan gigitan atau sengatan serangga berbisa.
(10) Bagi menghentikan pendarahan akibat terluka, sapukan sedikit madu ke atas tempat luka. Selain itu, ia mengelakkan dari jangkitan kuman.
(11) Ia juga boleh disapukan pada kulit yang melecur terkena air panas, api, ekzos motor dan sebagainya.
(12) Membantu mempercepatkan penyembuhan penyakit-penyakit kulit seperti kurap, kusta dan kudis.

Saranan
Setiap kali penggunaan Madu Lebah, mulakan dengan Bismillah......
disambung dengan Selawat ke atas Nabi Junjungan 3 kali. Gunakan
dengan penuh yakin.

Satu botol 500gm. Kalau duduk kat area lembah klang boleh datang pick up atau kami hantar terus.

Khasiat madu lebah asli yang telah terbukti
(1) Membantu pemulihan tubuh badan
- Memulih. menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.
- Memulihkan sel-sel urat besar.
- Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
- Merangsang tenaga batin.

(2) Membersih dan menambah darah
- Membantu pembekuan darah dan melancarkan pengaliran darah.
- Membersihkan lapisan darah dari sisa toksin yang memasuki darah melalui pemakanan.
- Mengimbangi kandungan lemak serta mengaktifkan fungsi jantung.
- Membantu menghilangkan rasa kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi.

(3) Kanak-kanak
- Sekiranya diambil oleh ibu yang sedang mengandung/menyusu ia dapat membantu pertumbuhan janin dan bayi dari segi fizikal dan mental.
- Menyembuhkan cirit-birit dengan segera.
- Mengelakkan masalah kecacingan.
- Menguatkan minda kanak-kanak.

(4) Wanita
- Menambah kejelitaan rupa paras yang asli dan tubuh badan yang menarik.
- Mempunyai kulit yang halus, bersih dan berseri-seri.

(5) Lelaki
- Supaya kelihatan lebih muda.
- Menguatkan tenaga batin.

(6) Bagi penghidap kencing manis, dengan menggantikan penggunaan gula kepada madu boleh membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.

(7) Untuk semua
- Mengelak dari kegemukan yang tidak terkawal.
- Memudahkan proses penghadaman dan lawas buang air.
- Memulihkan penyakit berpanjangan.
- Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan.
- Menyembuhkan penyakit dalam perut.
- Mempercepatkan luka atau kesan pembedahan sembuh.
- Memulihkan batuk dan lelah.
- Menghindarkan badan letih dan lesu.
- Kurangkan kesakitan apabila datang haid.
- Baik untuk perempuan selepas bersalin.
- Membantu membaiki penglihatan.

23.7.09

Herbal tea

Artikel ini disediakan sebagai penjelasan tentang teh herba minuman 5 hari: 
Disebut "teh" kerana diuncangkan dan perlu direndam supaya meresap dlm air sebelum diminum sebagai tonik menguatkan diri dan penyembuhan. Tidak langsung terdapat daun teh (scientific: Camellia sinensis) dlm persediaan herba Tropical Herbs. 

Sumber: Wikipedia

An herbal tea, tisane, or ptisan is an herbal preparation made from anything other than the leaves of the tea bush (Camellia sinensis). Typically, herbal tea is simply the combination of boiling water and dried fruits, flowers or herbs.
Herbal teas can be made with fresh or dried flowers, leaves, seeds or roots, generally by pouring boiling water over the plant parts and letting them steep for a few minutes. Seeds and roots can also be boiled on a stove. The tisane is then strained, sweetened if so desired, and served. Many companies produce herbal tea bags for such infusions.

Teh herba, tisane, atau ptisan adalah persediaan herba yang diperbuat dari apa saja selain daun-daun teh (Camellia sinensis). Biasanya, teh herba hanyalah gabungan dari air yang sedang mendidih dan kering buah-buahan, bunga atau tumbuh-tumbuhan.
Teh herba boleh dilakukan dengan bunga segar atau kering, daun, biji atau akar, umumnya dengan menuangkan air mendidih selama bahagian tanaman dan membiarkan mereka meresap selama beberapa minit. Biji dan akar juga boleh direbus. Tisane tersebut kemudian ditapis, ditambah jika dikehendaki, dan dihidang. Banyak syarikat menghasilkan uncang teh herba untuk hidangan tersebut.


Varieties

Varieties of herbal teas are practically limitless, but include:

Dried chamomile blossoms with bits of dried apple and cinnamon, to be used for tea
  • Ginseng, a popular tea in China and Korea.
  • Goji, a popular and very simple to prepare tea.
  • Hawthorn
  • Hibiscus (often blended with rose hip), a popular tea alternative in the Middle East which is drunk hot or cold. Hibiscus tea is also consumed in Okinawa, where the natives associate Hibiscus tea with longevity. See also Roselle below.)
  • Ho Yan Hor, a herbal tea recipe formulated by Malaysian Chinese
  • Honeybush is related to rooibos and grows in a similar area of South Africa, but tastes slightly sweeter.
  • Horehound
  • Houttuynia
  • Hydrangea tea, dried leaves of hydrangeas; considerable care must be taken because most species contain a toxin. The "safe" hydrangeas belong to the Hydrangea serrata Amacha ("sweet tea") Cultivar Group.[1]
  • Jiaogulan, (also known as xiancao or poor man's ginseng).
  • Kapor tea, dried leaves of fireweed.
  • Kava root, from the South Pacific, is popular for its effects in promoting talkativeness and relaxation.
  • Ku Ding tea, a bitter tisane found in Chinese herbal medicine and used to thin blood and reduce blood pressure
  • Kuzuyu, is a thick white Japanese tea made by adding arrowroot powder to hot water.
  • Labrador tea, made from the shrub by the same name, found in the northern part of North America.
  • Lapacho (also known as Taheebo) is the inner-lining of the bark (or cambium) of the Red or Purple Lapacho Tree which grows in the Brazilian jungles. It is boiled to make an infusion with many and varied health benefits.
  • Lemon Balm
  • Lemon grass
  • Luo han guo
  • Licorice root
  • Lime blossom, dried flowers of lime tree (Tilia in Latin).
  • Mate (or yerba mate) is a shrub grown mainly Argentina, Uruguay and Brazil from which a caffeinated, tea-like brew is prepared.
  • Mate de coca (sometimes called "coca tea"), made from coca leaves. Authentic mate de coca contains very small amounts of cocaine and similar alkaloids. In some countries where coca is illegal, products marketed as "coca tea" are supposed to be decocainized, i.e., the pharmacologically active components have been removed.
  • Mint, especially peppermint (also mixed with green tea to make mint tea)
  • Mountain Tea, a very popular tea in the Balkans and other areas of the Mediterranean region. Made from a variety of the Sideritis syriaca plant which grows in warm climates above 3,000 feet. The tea (or more properly tisane) has a reputation as a cure-all, but is specifically used against colds. Records of its use date back 2,000 years.
  • Neem leaf
  • Nettle leaf
  • Noni tea
  • Oksusu cha (옥수수 차), traditional roasted corn tea found in Korea.
  • Pennyroyal leaf, an abortifacient
  • Pine tea, or tallstrunt, made from needles of pine trees is high in vitamins A and C
  • Qishr, Yemeni drink with coffee husks and ginger.
  • Red clover tea
  • Red raspberry leaf
  • Roasted barley tea, known in Japanese as mugicha and Korean as bori cha. The roasted flavor can be reminiscent of coffee (without coffee's bitterness and caffeine). It is often drunk cold in the summer.
  • Roasted wheat is used in Postum, a coffee substitute.
  • Rooibos (Red Bush) is a reddish plant used to make an infusion and grown in South Africa. In the US it is sometimes called red tea. It has many of the antioxidant benefits of green tea, but because it does not come from tea leaves, it has no caffeine.
  • Rose hip (often blended with hibiscus)
  • Roselle petals (species of Hibiscus; aka Bissap, Dah, etc.), consumed in the Sahel and elsewhere.
  • Rosemary Memory herb.
  • Sage
  • Sakurayu is a Japanese herbal tea made with pickled cherry blossom petals.
  • Salvia
  • Sassafras roots were steeped to make tea and were used in the flavoring of root beer until being banned by the FDA.
  • Scorched rice, known as hyeonmi cha in Korea
  • Skullcap
  • Serendib (tea), an anti-diabetic tea from Sri Lanka
  • Sobacha
  • Spicebush (Lindera benzoin) leaves used to make a tea by some native peoples of eastern North America
  • Spruce tea, made from needles of spruce trees is high in vitamin C
  • Staghorn sumac fruit can made into a lemonade.
  • Stevia can be used to make herbal tea, or as a sweetener in other tisanes.
  • St. John's Wort can be used as an herbal anti-depressant.
  • Thyme Antiseptic, used in lysterine.
  • Tulsi
  • Uncaria tomentosa, commonly known as Cat's Claw
  • Valerian Sedative.
  • Verbena (Vervains)
  • Vetiver
  • Wax gourd in East Asia and Southeast Asia.
  • Wong Lo Kat, a herbal tea recipe from Canton, China since Ching Dynasty
  • Woodruff
  • Yarrow
  • Yerba Mate Popular in South America. Scientific name Ilex paraguariensis.

17.7.09

KLIUC President's Convocation Speech 8 August 2009

KLIUC President's Convocation Speech

8 August 2009

Assalamualaikum and good day.

Today I feel very happy and proud to welcome all of you: guests of honors, parents, members of the family, friends, academic staff and administrative staff, to the KLIUC's 7th Convocation Ceremony. We are all here to celebrate the success of our graduates who are going to receive their scrolls. Congratulations and well done! to the graduates for completing your studies at KLIUC.

It is a pleasure to speak to all of you today. This very day is a starting point for our graduates to literally make the change to help shape the future of our nation. This is an exciting beginning of a new journey in life for all of you. Irrefutably, KLIUC, as a higher learning institution, aims at transforming students to be capable individuals to shape the future. So, if there is a more challenging profession than our own here, I have not come across it yet.

Here in KLIUC, we are seriously concerned about improvement and development, and our job is changing and improving lives. As we all know, many of our alumni members are now working in various industries and holding important positions. We really take pride of them. This is because the alumni we produce here in KLIUC shows to everybody more clearly and directly about how well we are doing our job. We celebrate successful achievement of our students by giving supports and awards in different ways. We aim to make it possible for everyone to obtain higher education and attain success as we believe that everyone should have equal opportunity to study.

This year, our local and international student enrollment has increased and we are confident that there will be a continued strong growth in the future. KLIUC is in a good position to serve the students who are endlessly seeking higher education in the years ahead. To serve the broad range of academic needs of our growing student body, we continue to develop new programs as well as expand physical facilities. One of the more visible signs of our institutional progress is the new Unipark condominium. The building will be ready for service in the very near future. We can also look forward to some other improvements in the university college. The best is yet to come. And in our effort to improve, we are happy to announce that the university college is going to attain a full-fledged university status by next year. Therefore, there is much more for us to celebrate as we start off our new academic year in 2010.

What makes our work meaningful and energizes us to build on our successes is the knowledge that we are making a difference in the lives of our students. In so many ways, we at KLIUC are impressed with the dedication and commitment demonstrated by the students in their academic and extracurricular activities. We hope that our students and alumni will further improve yourselves and your lives through higher education in order to help make a difference in the lives of others.

I am highly optimistic about the future of KLIUC. It is indeed a great pleasure to celebrate this important accomplishment with all of you. Well done to the outstanding graduates for your remarkable academic achievement, and congratulations to all graduates on receiving your scrolls. I wish all of you the best in life.

26.4.09

G&H Bar that I use, I love, and I share


MUJARAB UTK HILANGKAN JERAGAT Sabun Madu Complexion Bar ni..
Produk klasik! Alami ketulenan sabun jernih yang dibuat daripada hadiah alam semula jadi, MADU. Mengapa Madu?
* Ia adalah humektan semula jadi.
* Ciri-ciri antibakteria semula jadi.
* Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.
* Mengandungi antioksidan dan asid amino.
* Rumusan ini mengandungi bahan yang diperolehi daripada lembu yang selamat diguna.
* Sesuai untuk semua kulit terutama kulit remaja.
Walaupun Sabun Kecantikan ni dibuat terutamanya untuk pembersihan muka, ia juga adalah sabun mandi yang bagus. Digabungkan dengan Gliserin (satu lagi humektan yang berkuasa), bayangkan apa yang boleh dilakukan oleh kedua-dua produk klasik ini untuk kulit anda!

Demo: Rasai sendiri kelembutan kulit anda selepas mencuci wajah dan kulit badan menggunakan sabun madu ini. Anda pasti menyukai baunya yang menyegarkan!


BODY SERIES G&H Complexion Bar (250g)
I use it, ♥ it, & share it! A classic! Experience the purity of a translucent bar soap made from nature's gift, HONEY. Why Honey?
* It is a natural humectant.
* Natural anti-bacterial properties.
* Contains Vitamin B6, C, Thiamin, Riboflavin and Niacin
* Contains antioxidants and amino acids.
* The formula contains beef derived ingredient which is safe for use.
* Suitable for all especially teenage skin.
Although Complexion Bar is made primarily for facial cleansing, it is also an excellent bath soap. Combined with Glycerine (another powerful humectant), just imagine what these two classics can do for your skin!
mencari amway dealer  012.272 1469 nnfakurazi@yahoo.com Set bersalin amway

20.4.09

Glister Range and Demo


Bagi meningkatkan kesihatan keseluruhan gigi untuk seisi keluarga anda, gunakan Sistem Penjagaan Gigi glister yang lengkap.
Tunjukkan gigi anda yang putih bak mutiara dengan rumusan Ubat Gigi Berfluorida Multitindakan glister yang dipertingkatkan :-)
  • Ada SylodentTM, agen pengilat yang selamat untuk enamel yang membersih gigi...
  • Ada Flourida juga.. so combination yg best..kt luar cuma ada F ni je..
  • hapuskan kotoran, termasuk kopi, teh dan tembakau/rokok
  • berus 2X sehari (pagi n malam) utk hapuskan plak dan putihkan gigi tanpa meluntur
  • jadikan gigi rasa bersih dan licin seluruhnya
video

  • Demo: Gunakan beberapa jenis ubat gigi dan gosokkan berasingan sebyk 50 kali perlahan2 di atas kertas kadbod.Ubat gigi Glister tidak menghakis seperti lain2.

  • Sharing: ubat gigi ni partikelnya semua bulat2 kalau tgk bawah microscope.. berbanding dgn ubat gigi biasa yg lain semua partikel ada segi2 .. ada yg segitiga, ada 4segi, yg 5 atau 6 segipun ada.. bila kita gosok antara jari, rasa mcm tajam2 tapi glister rasa licin.. kita guna sehari 2 kali mcm biasa pagi dan malam.. lepas 3-4 minggu dah nampak beza putih gg kita.. so kalau kita berus gigi, gigi kita selamat dan tak terhakis..sesuai utk sesiapa yg nak putihkan gigi dan jaga gigi tak terhakis dan rosak.. amat sesuai utk perokok atau peminat kopi dan teh sbb gigi kekuningan.. saya tak merokok dan juga jarang2 minum kopi tapi mungkin coke dan lain2 makanan juga buat gigi saya dulu kuning..malu nak senyum nampakkan gigi :-) tapi sekarang alhamdulillah gigi dah putih dgn Glister ni..syukur.. :-D
JIMAT...
Gambar atas: Glister.. jimat betul. lama baru habis.. rm23 utk 200 gram..
Gambar bawah... Brand X... kalau harga biasa rm23.8 utk 100 gram.. RM20.70 low price / harga sales / diskaun utk 100 gram. Untuk tahu apa lagi buat kita jimat.. tengok kat bawah..
  • Sharing: Dari segi penjimatan bukan sekadar harga, tapi penggunaan, sbb guna GLISTER ni cuma letak sikit aje dlm sebesar kacang pea dah cukup utk berbuih seluruh mulut utk gosok gg..rasa after taste pun best.. walla....


Berus gigi...
# Satu daripada jenis rekaan kepala berus yang mengguna proses yang dipatenkan: # Kepala berus yang kecil
# 75%* lebih bulu berus untuk memberi pembersihan yang lebih baik
# 46%* lebih nipis pada penghujung supaya mudah mencapai permukaan yang sukar dicapai
# Kombinasi bulu berus yang lembut dan sederhana untuk pembersihan gigi bahagian dalam antara gigi dan garis gusi, penanggalan plak dan pengurutan gusi.
* Fleksibiliti leher yang lebih baik agar lebih baik dari segi keselesaan, kawalan dan pencapaian. Rekaan pemegang yang unik dan eksklusif dengan fleksibiliti yang diperbaiki untuk membantu mencegah kerosakan kepada gigi dan gusi disebabkan tekanan berlebihan apabila memberus. 4 batang/pek yang berwarna biru dan hijau
*dibandingkan dengan Berus Gigi Glister yang lama

Brand X


3.4.09

Allano Range



I ♥ Allano range!!!
Mengkagumkan..

mencari amway dealer  012.272 1469 nnfakurazi@yahoo.com Set bersalin amway
Allano powder menyerap peluh mungkin 5 kali ganda lebih baik dari bedak biasa. Daripada pure cornstarch.. Bau yg sgt sgt lah lembut tapi wangi!
Bedak ni pula, sgt halus dan lembut.. kalau kita dah rasa baru tahu betapa halusnya dan lembut sgt bedak tu ya..memang tak sama dgn bedak lain mcm brand-brand lain-lain macam Baby J, Baby P., baby C, bedak A, memang sgt beza  Demo bedak Allano vs brand X.. Allano lebih baik serap peluh/air/minyak... Allano diperbuat dari cornflour sbb tu lebih halus dan lembut dari brand lain..  nak sapu kt badan baby, org dewasa mcm kita pun boleh ya..kat muka pun boleh..
utk bedak allano, pusing penutup utk buka lubang talcum, pastu bila kita tuangkan memang lambat turun bedak ni sbb walaupun dia sgt lembut dan halus tapi bedak ni berat sbb tapung jagung nya bagus kualitinya..pastu tuangkan sikit kat tapak tgn customer, minta dia gosokkan dgn tgn sebelah lagi dan sapukan.. rasa lembut dan halus sgt2 rasa mcm pakai losyen.. bau dia lembut..tapi harum.. mmg best..


Aloe Care Gel... melembutkan, memulih dan memulihara kulit walau kulit yg paling keras, kematu atau merekah. Perfecto!
Aloe Care Natural Aloe Vera Gel has 3 certifications:
1. certified by IASC for 100% purity and quality of aloe vera content used.
2. certified by USDA/IFOAM Organic for organic growth of the aloe vera plant used.
3. certified by OU Kosher for non-animal origin or derivatives used.

Aloe Vera gel : pengalaman yan dgn mak.. utk kulit sgt2 kering, keras mengelupas, dan kematu dan keras.. terutama tapak tangan & tumit kaki untuk kulit cantik, untuk perbaiki kes kulit yg sgt2 kering dan terluka.. rawatan secara luaran boleh pakai . Aloecare Aloevera Gel...dah cuba sendiri pada mak.. Sebelum guna gel ni, tapak tgn mak masa tu jadi kering, mengelupas sampai luka sbb kering sgt sgt.. dah perabis duit kat clinic dan pharmacy beratus. pastu yan bagi mak pakai aloevera ni, pastu mak stop pakai ubat/krim klinik.. mak pakai aloevera gel ni tak sampai seminggu dah sembuh, dgn izin Allah ya, produk yg bagus, 100% aloe vera gel..skrg kulit tgn dan kaki mak mcm kulit org muda, cantik dan dah x kering lagi.alhamdulillah

biasanya yan syorkan pada kawan dan minta dia hulurkan tangan, kita sapu sedikit kat atas tgn kanan dia dan gosokkan perlahan hingga takde kesan lagi.. terasa sejuk tapi tak melekit dan jika dibanding dgn produk aloevera lain, mmg yg ni best.. dan bila banding dgn tgn kiri, rasa beza tgn yg disapu aloegel ni..yg ni utk tgn atau kaki tumit siku, lutut yg risak, elok sgt..bagus sapu..utk licin n lembutkan semula kulit yg kasar dan rosak..pakai dlm 1/2 tiub dah rasa perbezaan..kalau nak halus dan lembut terus kulit kita, teruskan pemakaian..

ok tu je perkongsian.. sbnarnya bagi yan kan, mmg kalau dah try ni mmg rasa taknak dah pakai brand yg lain dah heheheee.. try lah .. ok anything let me know ok ..thanks..

Allano lotion hilangkan ruam, gatal2 kulit, legakan dan sembuhkan lecur kena api/air panas dgn segera! Ok boleh klik di sini utk perkongsian pelbagai fungsi lagi..!

2.4.09

Mandian dan Syampoo for Babies and Kids..Just to make money is not a strong enough mission. The mission of a business should be to fill the customers’ need.





1. Syampu SUDZY (275ml)  
Buih yang banyak dan haruman yang menyegarkan. 

Tiada simpulan yang menyukarkan dengan Syampu Sudzy berserta perapi pelerai kusut tambahan! Syampu Sudzy dirumus khas untuk kanak-kanak dengan agen perapi yang menjadikan rambut anda lembut, licin dan tidak kusut. Rumusannya yang ringan dan lembut berkesan menanggalkan kotoran yang terkumpul dan menjadikan rambut kelihatan lebat dan beralun.

Campuran herba eksklusif kami mengandungi botani berikut:
  • Chamomile dikenali kerana kesannya yang melega dan melembutkan rambut.
  • Kalendula yang diekstrak daripada bunga Marigold mempunyai kesan yang melegakan pada kulit kepala dan kesan mengilatkan pada rambut.
  • Biji karot menambahkan keanjalan dan kilatan pada rambut.
  • Elder flower untuk melega dan melembutkan rambut.
  • Mir bertindak sebagai pelembut.
Lindungi kilatan dan kelembutan semula jadi rambut anak anda dengan Syampu Sudzy. Kanak-kanak pasti suka mencuci rambut mereka dengannya setiap hari. Tidak mengandungi sabun, tidak memedihkan mata dan rumusan pH yang seimbang. Juga bagus untuk mereka yang sukakan syampu yang lembut dan untuk kegunaan harian.

Diuji oleh pakar dermatologi dan oftalmologi.

2. Gel Mandian SUDZY (275ml)  
Gel mandian lembut yang dirumus khusus untuk kulit kanak-kanak.
Bagi memenuhi keperluan produk mandian kanak-kanak yang lembut lagi berkesan,
Gel Mandian Sudzy yang baru telah dirumus supaya sangat lembut dan masih memberi pembersihan yang terperinci dan perapian kulit semula jadi untuk kanak-kanak. Kanak-kanak pasti akan menyukai bau haruman buahnya sambil anda diberi jaminan bahawa campuran agen pembersihan yang tersangat ringan akan menanggalkan kotoran dengan lembut daripada kulit yang sensitif, menjadikannya bersih dan rapi.

Mengapa Gel Mandian Sudzy disyorkan untuk kanak-kanak?Apa yang menjadikan ia begitu berbeza?

Mengandungi gel Aloe Vera yang tulen: Aloe vera telah diguna zaman berzaman kerana kuasa penyembuhnya, ciri-ciri kelembutan yang menenangkan dan antiradang. Daripada mengguna pelembap tiruan, Gel Mandian Sudzy yang sangat lembut membelai kulit halus dengan ciri-ciri gel Aloe Vera tulen yang melega, antibakteria dan sangat melembap.Tidak seperti banyak produk yang hanya menampilkan Gel Aloe Vera tulen daripada seluruh daun yang lebih kuat daripada gel yang diekstrak hanya daripada hujung daun.

Tidak mengandungi sabun dan pH seimbang: umumnya produk yang berasaskan sabun adalah bersifat alkali dan tahap pH yang tinggi ini boleh menyebabkan keketatan kulit yang tidak selesa. Bagi kanak-kanak, pH yang sangat tinggi ini mungkin menyebabkan calaran dan seterusnya radang.

Tidak perlu bimbang lagi! Gel Mandian Sudzy tidak mengandungi sabun! Ejen campuran pembersihan yang lembut akan membersih dengan lembut kulit yang halus tanpa menyebabkan kekeringan, keketatan atau radang. Banyak produk sabun mandi atau produk berasaskan sabun mungkin mempunyai pH 9 atau lebih. Ini boleh membawa kepada kekeringan dan keketatan kulit, terutamnya untuk kanak-kanak atau orang yang berkulit sensitif. Gel Mandian Sudzy mempunyai pH dengan julat dari 5 hingga 7, untuk melengkapi tahap pH semula jadi kulit kita.

Tambahan pula, Gel Mandian Sudzy juga disyorkan gel mandian harian untuk individu yang berkulit sensitif atau pelbagai gangguan kulit. Rumusan yang sangat lembut ini membersih dengan lembut tanpa merengsa kulit sensitif manakala Gel Aloe Vera menenang dan melegakan kulit yang terengsa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...