31.12.09

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK


Last Updated 28 February 2011

Assalamu'alaikum semua...

Jadilah pengguna yang bijak --  rajinkan diri mengambil tahu tentang barangan yang dibeli. Bolehkah? Sebab sedikit sangat syarikat yang betul2 mendedahkan semua ciri2 atau maklumat barangan secara terperinci. Jawapnya: Boleh! Mengapa tidak? Cari lah syarikat yang memaklumkan kesemua maklumat barangan dan tambahkan product knowledge anda sebelum membuat pilihan barangan, contoh barangan: Body Series range, Allano Range.

What you see is what you get. Definitely. These days, we pay RM100, we get RM100 quality, we pay RM50, we get RM50 quality. We pay RM350, we get RM350 quality. Contoh barangan: Nutrilite , Artistry, Glister range, Satinique range.

Sayangnya, atau lebih terok, banyak syarikat "seolah2 menipu" pelanggan dgn menjual product yg berharga RM100 tapi beri pada anda RM20 kualiti kerana perlu dapatkan semula kos pengeluaran, perkilangan dan dapat untung serta tampung kos advertisement, marketing, transport, sewa, TV commercial. Tapi ada antara kita tak sedar tentang hal ni. Kita fikir kita untung bila pasaraya buat tawaran hebat potongan harga 50%? Sedarkah kita sebenarnya kos sebenar RM150 atau jauh lebih rendah, dijual di rak berhawa dingin RM999 dan bila ada jualan separuh harga ( 50% ), kita beli dgn senyuman dengan harga RM499.50??? Dan kita fikir kita berjimat... [Lanjut tentang hadiah TERKINI harga kos di KEDAI SAYA..]

Sedangkan (kita sepatutnya tahu bahawa sebenarnya) terdapat syarikat yang memulangkan $ kos yg tak diguna itu pada pelanggan dan pengedarnya, dan menjaga kebajikan penggunanya bila barangannya diedarkan! Di Amway, semua barangannya dijamin 100% jaminan kepuasan atau wang dikembalikan 100%!!
(Nota tambahan: Untuk syarikat lain..kita tanyakan.."kau ader?" hehehee)

Contoh: Artistry: TOp 5 Cosmetic: Mahal kah?

Artistry... produk ni kualiti nya sangat tinggi setara dgn harganya..jadi tak mungkin harga nya akan setara dgn produk berkualiti rendah yg ada dijual berleluasa di pasaran dgn harga yg rendah juga dan dikatakan murah..

memang ada produk berharga 10 kali lebih rendah ada di pasaran.. tapi sudah tentu kualiti nya juga rendah! Sayangnya kita tetap beli dan bayar dan malangnya kita bayar lebih tinggi bila dihitung jangkamasa panjang,
contoh
Artistry masque 30 ml --> rm100 -- pakai setahun
brand X masque 30 ml -->rm70 -- pakai 4 bulan --> setahun, rm210

Sebab kepekatan Artistry 3 kali ganda, boleh pakai dan tahan lebih lama..
sebenarnya kesemua produk / barangan yg saya tampilkan bercirikan LIMA BINTANG mesra alam, penjimatan, kualiti premium, melalui R&D yang hebat dan dipatent sejak diterbitkan lebih 30 tahun dulu, DAN 100% jaminan kepuasan atau 100% wang dikembalikan !!. contoh produk / barangan: Nutrilite, Artistry, SATINIQUE range, LOC range dan HOME Care range, etc. So, jadilah pengguna yang bijak, ambil tahu maklumat barangan.

Kalau nak bandingkan harga dan kualiti Artistry (dan lain produk Amway), Artistry lebih layak perbandingan dibuat bersama dgn lain2 TOP 5 products macam Estee lauder, clinique, shiseido, lancome..
mcm kalau kita bandingkan kereta Lamborghini dan Ferrari.. tak adil bila dibanding Lamborghini Gallardo dgn Myvi SE yg saya pandu tu hehehehee betul tak..?

Find out more about the products that you choose to use for you and family. Kita mesti jadi pengguna bijak. Syarikat yang baik menjalankan R&D dengan baik untuk barangan keluarannya. Contoh barangan: Nutrilite, Artistry, SATINIQUE range, LOC range dan HOME Care range, etc.  
Amway ada 65 buah research and development center (Pusat Pemnyelidikan dan Pembangunan) yg digerakkan oleh lebih 500+ orang saintis diseluruh dunia. Setiap 4 bulan, pemeriksaan quality check and control dijalankan untuk pastikan semua produk di Amway dimanufakturkan mengikut requirements dan high standards of organic products.

Pengedar (yang aktif) pula perlu ada pengetahuan produk amat mendalam, tahu bahan2 yg digunakan dalam produk supaya menjadi pengguna yang bijak memilih produk yg sesuai terutama barangan kecantikan dan kesihatan di dalam 700+ produk yg ada di Amway Malaysia, serta menjadi pengedar yang baik yang dapat bantu nasihati orang lain tentang produk yang diperlukan. Pada saya, kita mesti pilih yg sesuai utk keadaan diri kita sahaja supaya kita jadi pengguna bijak, insyaAllah...

Saya, ibu, adik dan keluarga 100% user for Amway products..dan juga pengedar barangan fantastic ini..  Sila hubungi saya jika ada apa2 yg nak ditanya. Saya bersedia bagi penerangan.. Good luck, and all the best from me.. Belum cuba belum tahu. Sudah kenal, jatuh cinta!!!

Salam perkenalan, dan jumpa lagi! :-)

Love and God bless,
Kak Azian


P.S.
Ada pelanggan yang bertanya hairan kepada saya.. "Kenapa kakak galakkan saya tak beli barangan ini sedangkan ia ada dalam katalog yg kakak bawa dan kakak sepatutnya menjualnya pada saya?" Sebabnya, mengikut maklumat yg saya dapati dari pelanggan itu, dia tidak perlukan produk itu kerana tidak sesuai, tapi ada produk lain yg lebih sesuai utk dirinya yg saya syorkan sebagai ganti. Sebenarnya kita tak perlu beli kalau kita tidak perlu, walaupun kesemua produk melalui R&D dan dihasilkan dengan baik di Amway.


Mencari Hati Emas...

Anda ingin wang tambahan dengan 0% risiko? Boleh! Dapatkan bonus kewangan dari 3% sehingga 21%.Hanya gunakan barangan yg ada jaminan kepuasan 100%. Dan supply barangan yang anda sendiri sukai secara part time, atau full-time. Konsepnya syorkan barangan yg anda sukai :-) dan dapat wang tunai dari Amway. Aktiviti yang menguntungkan!!!


Sejarah syarikat Amway:
 • Ditubuhkan di Malaysia pada 1976
 • Peneraju industri pasaran Jualan Langsung di Malaysia
 • Ahli Pengasas Persatuan Jualan Langsung Malaysia (DSAM)
 • Syarikat Jualan Langsungyang pertama disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia pada tahun 1996
 • Antara Pemegang Saham tempatan terbesar bagi Amway Malaysia Holdings Berhad
  • Amanah Raya Trustees Berhad - Amanah Saham Bumiputera
  • Kumpulan Wang Simpanan Pekerja
  • Amanah Raya Trustees Berhad- Amanah Saham Malaysia
  • Kumpulan WangPersaraan (Diperbadankan)
  • Valuecap Sdn Bhd
  • Lembaga Urusan dan Tabung Haji
 •  Produk Amway, NUTRILITE mendapat kepercayaan pengguna untuk memenangi Anugerah Jenama yang Dipercayai daripada Readers' Digest selama 6 tahun berturut-turut.
Hubungi saya jika anda pernah terdetik dalam hati untuk rasai peningkatan atau perubahan baik dalam hidup. Dengar dan telitikan perkongsian peluang ini, mahu bermula atau tidak bergantung dan terpulang lah kepada anda setelah mendengar penerangan pendek itu. No string attached.

InsyaAllah, peluang ini hebat. Saya bermula 2006 kerana gemar barangannya.. kemudian berniaga sebagai hobi, kini serious mengembangkan perniagaan dan ingin berkongsi peluang ini dengan ramai orang kerana sedang menikmati kelebihan aktiviti ini. PERNIAGAAN ANTARABANGSA TANPA RISIKO... ATAU 0% RISIKO! Hanya dengan RM85 (jaminan pemulangan 100% selama setahun), anda sudah boleh memulakan perniagaan ini. Tanpa risiko. Jika tidak pernah mengambil tahu, bagaimana tahu peluang ini? Jika anda tidak pernah bermula, bagaimana anda tahu apa yang anda boleh capai?

Lebih dari Sepuluh (10) sebab kenapa saya memilih Perniagaan Luarbiasa Hebat ini

   1. Kebebasan luar biasa! :-)
   2. Persahabatan & kemajuan diri! :-)
   3. Barangan bermutu 6-Stars :-)
   4. Potongan/diskaun harga barangan pada harga < 20-30%  :-)
   5. Bonus belian dan jualan :-)
   6. Perlindungan insurans kemalangan diri percuma RM15,000 :-)
   7. Jaminan Kepuasan Amway - 100% Satisfaction Guaranteed or 100% Money-back!
   8. Pencen dan Pendapatan yang boleh diwarisi!
   9. Lebih dari 10 jenis ganjaran bonus!
  10.Potensi pendapatan tidak terbatas
  11.Peluang perniagaan global
  12.Seminar lawatan antarabangsa tahunan yang dibiayai sepenuhnya
  13.Pengiktirafan pencapaian / Konvensyen / Rally di Stadium Bukit Jalil..Full House.. - lebih hebat dari majlis Konvokesyen / Graduasi!!

Hubungi saya sekarang! Taip "Join Amway" sms ke 012.272.1469 sekarang. atau email ke nnfakurazi@yahoo.com, atau jumpa saya jika anda tahu di mana saya :-)

Love and Bless,
Kak Azian

________________________________

Hi everyone,

HOW GREAT IS AN INTERNATIONAL BUSINESS WITH 0% RISK!

For RM85 (refundable for up to 1 year), you can start your own international business. The question is whether you think network marketing is a fast track from rags to riches? The answer is no. And people ask if it is for everyone? The same, no.

However, it does give you a tremendous opportunity to improve yourself and become a leader apart from becoming a businessperson, as you learn by doing and through experience -- to be responsible for running a great risk-free business - something which you can only appreciate only when you do it.

So, take it as who knows what's in store for you? If you never try, you'll never know!

Amway represents a one-of-a-kind opportunity. We're seeking ordinary people wanting to do the extra-ordinary dan looking for professional and personal growth, global experience and a place to make a difference in peoples lives.

Why Amway? Why join us?
1- Great people
2- Strong Values
3- Long-range Growth
4- Innovation
5- Personal Growth
6- Global reach
7- Exceptional Benefits
8- Life Balance
9- Environmental and Community Responsibility
10- Great Products.

See this:Why You Should Join Amway - CBS MoneyWatch.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...